Întreţinerea si depozitarea corectă a hainelor de vară

Camasile si hainele depozitate corect

Cum evitaţi călcatul hainelor subţiri la ieşirea din iarnă

camasi si rochii 

Camasile si hainele depozitate corect pot avea o viata mai lunga decat credeti.Schimbarea de sezon aduce cu sine modificări obligatorii în garderoba dumneavoastră. Întreţinerea corectă a hainelor de vară vă poate scuti de multă muncă peste doar câteva luni când sezonul rece ia sfârşit. Dacă acum acordaţi puţin timp pentru spălat şi călcat haine, la venirea primăverii vă veţi putea bucura de cămăşi fără cute şi rochii fără pliuri.

Pentru a vă asigura de menţinerea hainelor de sezon în cea mai bună formă trebuie să urmaţi câţiva paşi foarte simpli. Aceste instrucţiuni vă pot ajuta să reduceţi numărul de rufe de călcat atunci când iarna se va încheia:

Sortarea hainelor de sezon

Primul pas pentru pregătirea garderobei la venirea iernii este sortarea hainelor de sezon. Începeţi prin a pune deoparte vestimentaţia de care sunteţi siguri că nu o veţi purta pe perioada lunilor geroase.

În cazul hainelor pentru femei acestea pot fi rochii subţiri de vară, bluze scurte, fuste fine, eşarfe şi costume de baie.

haine si tricouri
camasi in dulap

Pentru bărbaţi, hainele care nu ar trebui să facă parte din garderoba de iarnă includ cămăşi cu mâneci scurte, tricouri, pantaloni scurţi, veştminte subţiri din mătase, in sau caşmir.

De asemenea, vestimentaţia copiilor necesită o atenţie deosebită, inclusiv călcatul hainelor bebeluşilor. Astfel, îmbrăcămintea de tip body, tricourile, rochiţele şi pantalonii scurţi iau drumul dulapului cu haine de vară.

Este neindicat să lăsaţi toate aceste veştminte în mormanul cu rufe de călcat pe motiv că până la venirea primăverii copiii vor creşte şi nu le vor mai putea purta. Dacă în acel moment veţi dori să le donaţi, veţi fi nevoiţi să pierdeţi timp preţios cu călcatul hainelor.

Dacă înainte de sortarea hainelor de sezon aţi apelat la servicii de călcătorie profesională, asiguraţi-vă că rufele livrate includ toată vestimentaţia pe care o veţi depozita. Unele firme de călcat din Bucureşti se pot ocupa la cerere de trierea hainelor. Cu un astfel de serviciu convenient puteţi economisi o bună parte din timpul dumneavoastră preţios.

Spălatul rufelor de vară

După separarea hainelor de vară de cele mai groase care vă vor putea ţine de cald în lunile geroase puteţi trece la pasul următor care implică spălatul si uscarea rufelor de sezon cum este explicat aici. Această etapă presupune o nouă acţiune de sortare, de această dată în funcţie de tipul de material şi culoarea sa.

Încercaţi să separaţi rufele albe de cele colorate. Apoi, puneţi deoparte hainele mai delicate pentru a evita deteriorarea lor în timpul spălatului. Acest truc vă va ajuta atunci când veţi avea de călcat haine, finisat rochii sau îndreptat cute pe bluze de mătase.

Veştmintele mai groase şi mai rezistente precum pantalonii scurţi, cămăşile din jeans sau bluzele de bumbac pot face parte din o a doua tranşă cu rufe de spălat. Călcatul hainelor de acest tip este ceva mai uşor, iar spălarea lor la temperaturi ridicate este puţin probabilă să producă pliuri imposibil de finisat.

O familie de 3 sau 4 membrii poate strânge peste vară foarte multe haine de sezon ce necesită spălare şi călcare înainte de a fi depozitate. Dacă acesta este şi cazul dumneavoastră, cea mai bună soluţie o reprezintă o călcătorie de haine profesională. O astfel de firmă specializată în călcatul rufelor vă poate scăpa rapid de o sarcină casnică obositoare şi în schimbul unui tarif de călcat haine la domiciliu foarte convenabil.

Tehnici de călcat haine subţiri

Majoritatea hainelor de sezon ce urmează să le depozitaţi sunt subţiri şi pot face cute rapid dacă nu aveţi grijă de întreţinerea lor. Înmagazinarea lor în grabă poate rezulta într-o cantitate incomensurabilă de haine de călcat în primăvara anului viitor.

Hainele de vară sunt de cele mai multe ori compuse din materiale sensibile care se şifonează uşor. Bluzele cu dantelă, cămăşiile de mătase şi pantalonii de pânză necesită foarte multă atenţie când este vorba de călcatul hainelor pentru o depozitare îndelungată.

Pentru a evita pierderea unei zile întregi cu călcatul rufelor, puteţi contracta o firma de călcat haine profesională din Bucureşti. Acest tip de serviciu foloseşte personal calificat şi cu experienţă în întreţinerea garderobei de sezon. Mai mult, echipamentele folosite în eliminarea cutelor includ staţii de călcat profesionale, mese de călcat de ultimă generaţie şi soluţii eficiente pentru menţinerea în bună stare a materialului.Daca doriti ca incercati sa va imbunatatiti tehnica de calcat, gasiti aici 7 sfaturi practice pentru calcul fara cute.

Împachetarea corectă a hainelor

rochii si camasi
depozitarea hainelor pentru iarna

Odată ajunşi în această etapă din întreţinerea corectă a hainelor de sezon ar trebui să aveţi o idee clară despre ce veştminte veţi depozita, şi care vor rămâne pe masa de călcat pentru a fi purtate şi pe timpul anotimpului rece.

În faţa dumneavoastră ar trebui să fie acum o mulţime de haine călcate ce au fost în prealabil sortate şi spălate. O bună strategie implică separarea lor pe categoria vestimentară, dar şi în funcţie de membrul familiei care le poartă.

Apoi, urmează împachetarea rufelor călcate. Acest pas poate părea dificil, mai ales dacă vă lipseşte experienţa. Mai mult, chiar dacă aveţi cunoştiinţe despre împachetarea corectă a hainelor procesul tot vi se poate părea obositor, îndelungat şi plictisitor.

O soluţie eficientă pentru aceste probleme este apelarea la servicii de călcătorie profesională. O firmă de călcat haine din Bucureşti vă poate livra toate rufele călcate, împachetate şi frumos mirositoare – toate la un tarif mai mult decât acceptabil.

Depozitarea corectă a hainelor de vară

Ultimul pas din întreţinerea hainelor de sezon implică depozitarea lor într-un loc curat, ferit de umezeală sau de paraziţi precum fluturii de molie. În acest caz, puteţi folosi sertarele cel mai puţin accesibile din garderoba dumneavoastră, sau spaţiul unde hainele de iarnă şi-au petrecut vacanţa de vară.

Aproape aţi finalizat înmagazinarea hainelor de vară, aşa că ar fi păcat să vă grăbiţi acum şi să riscaţi şifonarea lor. Depozitarea lor în grabă va produce cute şi pliuri pe multe din articolele dumneavoastră de vestimentaţie.

Apoi, la venirea primăverii veţi regreta această repezeală când veţi avea de călcat cămăşi sau rochii încreţite. Mai mult, dacă aţi apelat la un serviciu specializat în călcatul rufelor şi care v-a economisit timp livrându-vă haine călcate la domiciliu doar ca dumneavoastră să le şifonaţi, atunci investiţia dumneavoastră a fost în zadar.

Leave a Reply

Close Menu